Parcours

Deelnemers krijgen in 2018 de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 6 km of 10 km. Het parcours van 6 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Wel zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je hoeft dit bij je inschrijving of op de dag niet aan te geven. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 6 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is hetzelfde punt.

  • Start: Kruisplein
  • Finish: Schouwburgplein
  • 18 highlights
  • 1 verzorgingspost

In De Doelen (ingang Willem Burger Zaal) kun je vanaf 8:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen en je tas achterlaten. Op het Schouwburgplein finish je weer na ongeveer 6 of 10 km. Daar ontvang je jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt. De startlocatie is op het Kruisplein. Hier staan onze DJ en de speaker en lopen de 5 startwaves zo het parcours op.

Klik hier om de parcourskaart in PDF te openen.

Oude Luxor Theater

Licht uit, spot aan voor jouw moment of fame op het podium van het Oude Luxor Theater. Dit oer-Rotterdamse theater heeft de afgelopen 100 jaar een podium geboden aan grote nationale- en internationale artiesten, maar nu is het jouw beurt! Deze keer geen hoge hakken en smokings op de rode loper, maar ligt hij uitgerold voor jou!

Markthal

Hadden we al verteld dat we door de Markthal gaan lopen?

In deze reusachtige overdekte hal shop je de lekkerste, verse producten bij elkaar. En oh, vergeet tijdens het lopen niet omhoog te kijken, want je bevindt je namelijk onder het grootste kunstwerk ter wereld!

Pathé

Zeven zalen, 2405 stoelen en 400 traptreden. Aan welk gebouw doet je dit denken? Het is Pathé Schouwburgplein. En nu denk je vast, moeten we al deze trappen op en af? Geen zorgen, je hoeft maar een kwart 😉

De Doelen

Dit is wel een hele leuke! We gaan namelijk door De Doelen! Dit is het tweede concertgebouw van Nederland met 450.000 bezoekers en 600 concerten per jaar. Hoe gaaf! Ja toch, niet dan?

Bibliotheek Rotterdam

Misschien wel één van de meest sfeervolle locaties van vorig jaar: Bibliotheek Rotterdam! Daarom konden we het niet laten om hem ook dit jaar weer op te nemen in het parcours. Waar je vroeger boeken kon lenen, behelst de Bibliotheek Rotterdam tegenwoordig veel meer dan dat en vind je er op 6 mei honderden lopers!

Oostelijk Zwembad

Voor het eerst in de historie van de Rotterdam Urban Trail lopen we door een zwembad! Van banenzwemmen tot zwemles en aqua joggen. Het kan allemaal in het Oostelijk Zwembad in Rotterdam. Wij lopen door de kleedkamers en over de balustrade. Een duik zit er helaas niet in, want we moeten door.

Vendu Notarishuis

Op 7,7 km lopen we door één van de oudste veilinghuizen van Nederland! Al ruim 200 jaar bestaat Vendu Notarishuis en sinds 1990 is zij gevestigd in een monumentaal pand aan de Kipstraat. Heb je thuis nog juwelen, zilver of schilderijen om te veilen? Vergeet ze dan niet mee te nemen 😉 

The Student Hotel

De laatste gasten liggen waarschijnlijk net in bed als wij binnenkomen. We lopen namelijk door The Student Hotel. Dit voormalige kantoorgebouw van de Sociale Verzekeringsbank is nu een artistiek hotel met 484 kamers. Dus, overweeg je een paar dagen Rotterdam, met of zonder kinderen? Dan is The Student Hotel zeker een aanrader! ​

R.S.V. Sanctus Laurentius

Altijd al eens binnen willen kijken bij een studentenvereniging? Nu is je kans, want R.S.V. Sanctus Laurentius opent haar deuren op zondag 6 mei voor ons. Wees voorbereid op een hele bijzondere omgeving en een kleine biergeur.

Decathlon

Grote kans dat je weleens langs deze locatie bent gelopen. De sportwinkel van Rotterdam in hartje centrum aan de Coolsingel. Je loopt in een flits langs 65 sporten onder 1 dak bij Decathlon. Gaat het je allemaal iets te snel voorbij, ga dan gerust een keer op je gemak kijken wat ze allemaal te bieden hebben!

Brouwerij Noordt

Misschien wel één van de leukste locaties van vorig jaar: Brouwerij Noord. Bier proeven en hardlopen. Een betere combinatie op de zondagochtend bestaat er niet toch?

Bijenkorf

Online shoppen is leuk, maar gewoon over de drempel stappen en alles met eigen ogen bekijken is nog veel leuker.  Wij nemen jou mee naar een wel hele toffe locatie: de Bijenkorf Rotterdam!

Hofplein Rotterdam

Oh yes, deze gave locatie is opnieuw onderdeel van de Rotterdam Urban Trail! Hofplein Rotterdam is met een berg van geweldige voorstellingen, festivals en lessen dé plek waar het zeven dagen per week bruist en borrelt. En het leuke is; je hoeft er niet eens naar op zoek, dat ontdek je vanzelf als je bij Hofplein binnenstapt!

Koopgoot

De winkelstraat onder straatniveau die in de jaren ’90 werd gebouwd is nog altijd geliefd bij Rotterdammers. Maar er is één ding dat minder geliefd is… die trap! We hebben het natuurlijk over de Koopgoot waar we na zo’n 9 km doorheen lopen! 

BAR

Ook terug in het parcours dit jaar is BAR. Laat je onderdompelen in een BAR die doorlopend van identiteit wisselt en dans je weg naar de andere kant van de club.

Luchtsingel en Kubuswoningen

De voor iedereen bekende Luchtsingel en de Kubuswoningen keren in de derde editie terug. Je mag natuurlijk op elk moment en overal foto's maken, maar de gele scheve blokkendozen met uitzicht op de Binnenrotte en de Markthal is zeker een fotostop waard! 

Metrostation Oostplein

Misschien had je deze locatie al ontdekt op de parcourskaart: metrostation Oostplein. Op het 7 km-punt duiken we onder de grond dit metrostation in dat sinds 1982 in gebruik is. En nee beste deelnemers, we nemen hier niet de metro naar de volgende stop maar de trappen omhoog naar de volgende highlight.