Parcours 2022

Onze parcoursbouwers hebben een supergaaf nieuw parcours gemaakt voor de 5e editie op zondag 9 oktober 2022. Vanaf de start op de Binnenrotte ontdek je de bruisende havenstad vol blikvangers en moderne architectuur. Je kunt kiezen voor een parcours van ongeveer 5 of ongeveer 10 kilometer. De routes zitten vol met bijzondere locaties. Het 10 km-parcours gaat onder meer over de Erasmusbrug. Hieronder vind je de parcourskaart en een overzicht van de belangrijkste highlights op de routes.

PARCOURSKAART

Bij de start kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer ophalen, tas achterlaten en shirt ophalen (indien besteld). Bij de finish ontvang je een medaille en een tasje met drinks & bites

Het parcours van dit jaar zal 21 bezienswaardigheden tellen. Vanwege omstandigheden is de doorgang door het Mariniersmuseum komen te vervallen. 

BINNENROTTE (START-FINISH)

De start en finish vinden dit jaar plaats op de Binnenrotte!

Dit is het grootste plein van Rotterdam en het is ook de plek waar Rotterdam is ontstaan. Oorspronkelijk was de Binnenrotte een deel van de rivier de Rotte.  Tegenwoordig is Binnenrotte een levendig stadsplein waar op dinsdag en zaterdag de grootste markten van Nederland staan! 

Dit gezellige plein is de perfecte startplek voor een ontdekkingstocht door de stad!

Hulstkamp gebouw

Nieuw dit jaar is het Hulstkamp Gebouw. Gelegen aan de oever van de Maas en dé trotse blikvanger van het Noordereiland. Wat ooit een margarine- en kaasfabriek was en later een jeneverdistilleerderij is nu een multifunctionele evenementenlocatie! Uitermate geschikt voor bedrijfsfeesten, presentaties en/of diners. De verschillende zalen hebben ieder een eigen stijl met karakteristieke elementen, verwijzend naar wat ooit was. Hardlopend door een historisch rijksmonument? Tijdens de Urban Trail kan het! 

Erasmusbrug

De 800 meter lange Erasmusbrug is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam. Dit jaar maakt hét icoon van de stad onderdeel uit van het vernieuwde parcours van de Urban Trail.

Markthal

Markthal is de eerste overdekte marktvloer van Nederland. Goed eten en uniek wonen komen in de spectaculaire boog samen. Een Rotterdams icoon is geboren! Kijk goed om je heen want de kunst staat zelfs op de muur!

"MET DE MARKTHAL MAKEN WE STAD, HET IS EEN ICOON. MAAR ALS JE ERIN STAAT, ERVAAR JE VOORAL RUIMTE. DAT IS DE KUNST: ER TEGELIJK ZIJN EN NIET ZIJN. EEN PRACHTIGE PARADOX." - Winy Maas

Koopgoot

Met je OV-chipkaart nog in de hand loop je met je vrienden zo de stad in. Vroeger deed je dit met je ouders en later misschien met je eigen kids. Struinend op zoek naar een nieuwe outfit, een smaakvolle snack of een nieuwe schoolagenda. Hier begint het en vanuit hier trek je verder.

De Koopgoot is de start voor heel veel Rotterdammers. Voor ondernemers met een goed idee, instellingen & creatievelingen die hun talent aan de stad willen showen. Voor Rotterdammers die hun unieke identiteit laten zien.

 #RotterdamCentrum

Haven van Maritiem museum

In de museumhaven van het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Remastered

Ben je ooit al langs het grootste indoor LED-scherm van Europa gerend? Deze vind je bij Remastered, op de route tijdens deze Urban Trail. Normaal gesproken kom je al ogen en oren tekort bij deze digital art experience onder de Erasmusbrug, laat staan als je er straks met een noodvaart doorheen rent. Bij Remastered komen de meesterwerken van de oude Hollandse Meesters als Van Gogh, Rembrandt en Mondriaan tot leven op de muziek van Nederlandse DJ’s zoals Sam Feldt. Vorig jaar won Remastered de award voor Most Innovative Venue.

Het is niet erg als je niet alles kunt zien tijdens deze Urban Trail, kom later vooral nog eens langs om het wat rustiger te kunnen beleven!

Stadstuin - Entrepotgebouw

Ooit was het Entrepotgebouw ‘s werelds modernste pakhuis. Nu hebben de koffie, thee, suiker en specerijen plaats gemaakt voor appartementen, restaurants, winkels en… de eerste locatie van De Stadstuin in Rotterdam!

De Hef

De Hef is de populaire benaming van de Koningshavenbrug, een sinds 24 september 1993 voor het treinverkeer buiten gebruik gestelde spoorweghefbrug over de Koningshaven. Rotterdam ging liggen voor de komst van het superjacht van Jeff Bezos, maar de Urban Trail zal de Hef zeker aan doen!

Club Haug

Comedy Club Haug is hét stand-up comedy podium van Rotterdam. Elke woensdag t/m zondag kan je bij ons terecht voor optredens van het beste nationale- en internationale stand-up talent en veelbelovende nieuwkomers. Wie maakt er tussen het hardlopen door de leukste grap?!

NIEUWE LUXOR THEATER

We kunnen gaan dansen en zingen, want dit jaar loopt de KLM Urban Trail door het nieuwe Luxor Theater en haar nieuwe huiskamer Café Dox! Dit is een plek waar iedereen welkom is. Dus trek je kostuum maar aan en speel rennend de hoofdrol, maak er een showtje van!

Inschrijving geopend!

Yes! de volgende KLM Urban Trail Rotterdam vindt plaats op zondag 21 mei en je kunt nu inschrijven!

Lees meer