Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Rotterdam op zondag 21 mei 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 - 6 km of een lange route van ongeveer 10 - 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

Let op! Deze pagina bevat informatie over de KLM Urban Trail Rotterdam 2023. In aanloop naar het volgende evenement zal de website aangepast worden.

Parcourskaart

Dit jaar is de start- en finish locatie in de Binnenrotte. Met 14 locaties en 2 verzorgingsposten belooft het weer een unieke editie te worden! 

Je kunt de volledige parcourskaart hier bekijken. 

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam is een van de toonaangevende culturele instellingen in Nederland, gelegen in het Museumpark in Rotterdam. De Kunsthal is ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas en presenteert altijd meerdere, contrastrijke tentoonstellingen tegelijk. Neem tijdens de Urban Trail een vliegensvlugge duik in de tentoonstelling Mind Expanders!

Foto door: Bas Czerwinski

Pathé Schouwburgplein

Pathe Schouwburgplein is een moderne en comfortabele bioscoop met 7 zalen met ruim 2400 stoelen in het hartje van Rotterdam. Er wordt een grote variatie aan films aangeboden van blockbusters tot art-house titels. Uniek is de IMAX zaal waar je de film beleeft zoals je nergens een film kan zien. Behalve films kijken kan je sinds kort ook gamen in onze Go Gaming Area waar 30 high-tec plekken de gehele dag beschikbaar zijn.
Pathé Schouwburgplein is dagelijks van vroeg tot laat geopend, op vrijdag en zaterdag kan je zelfs aan het begin van de nacht nog naar de film. Verder is het voor bedrijven mogelijk om met of zonder film één van de zeven zalen te huren voor bijvoorbeeld bedrijfs- of productpresentaties.

Korto, de Pathé bioscoop, centraal in Rotterdam op het Schouwburgplein heeft voldoende mogelijkheden om iedereen een fijne (film) beleving te bezorgen.

LouLou's healthy kitchen

LouLou's healthy kitchen laat je iets goeds proeven. Goede smaken én goede voedingsstoffen. Geniet en ontdek wat gezond eten en een gezonde lifestyle voor je doet. Ze gebruiken alleen maar verse, biologische en onbewerkte producten, die geen voedingsstoffen verloren hebben aan conservering of invriezing.

Plantaardige voeding zit bomvol met voedingsstoffen en is bovendien ook duurzaam. De beste #selfcare voor jouw lichaam. Kom en proef!

Boca's

Bij Boca's eet je waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Overdag vind je op onze kaart een uitgebreide selectie aan kleine broodjes (Boca's). Later op de dag en avond borrelplateaus, de lekkerste happen, soepen & salades. Kortom, Boca's is er voor ontbijt, lunch, borrel en dan nog meer borrel. Daarnaast mag er gedanst worden.

Sportief Paaldansen

De missie is dat zij meer mensen willen leren Sportief Paaldansen. In paaldansen zitten diverse aspecten van turnen, moderne dans en acrobatiek. In onze lessen trainen vrouwen, mannen en kinderen op hun eigen niveau, zonder zichzelf te vergelijken met anderen. Dankzij de grote hoeveelheid oefeningen is er altijd wel een passende oefening voor jou. Je kiest zelf wat je wilt bereiken. De docent helpt je daarbij, maar ook om de verschillende oefeningen achter elkaar te plakken. Hierdoor train je al je spieren op kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Sportief Paaldansen levert dan ook de ultieme en meest veelzijdige workout!

Parqiet

''Een plek waar de geweldige hectiek van Rotterdam eventjes is te ontvluchten''.

Parqiet streeft een ongedwongen parksfeer na waar iedereen welkom is en onder het genot van eerlijke en lekkere producten kan genieten van het buitengevoel. De samenwerking met lokale ondernemers als Man met Bril (koffie), suikervrij gebak van Sue, gezonde sappen van Sajoer en brood van Jordy's maken het aanbod bijzonder. Er is nu ook een gelegenheid waar je na de picknick ook lekker op een terras kan genieten van een koud biertje of wijntje.

KLM Urban Trail Rotterdam - Parqiet

Twenty7 aan De Maas

Twenty7 aan De Maas bevindt zich in het Scheepvaartkwartier wat het mooiste monumentale gebied van Rotterdam is! We zitten direct aan de maas waardoor er altijd wat te zien is op het levendige water. En dat mét uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.

KLM Urban Trail Rotterdam 2023 - Twenty7 aan De Maas

Comedy Club Haug

Bij Comedy Club Haug snappen we dat een leuke avond méér omvat dan alleen een goeie show. Daarom hebben we ons uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat aan de bar, op het terras en tijdens de show je natje en je droogje altijd geregeld zijn. Ons terras is een van de zonnigste plekjes van Rotterdam! Gelegen op het zuiden, direct aan de Maas. Met een uniek uitzicht op de meest iconische architectuur van Rotterdam. Als pre-party voorafgaand aan de show, of op een rustige donderdagmiddag, ben je altijd welkom.

Nieuwe Instituut

Nieuwe Instituut is het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur, met verschillende tentoonstellingen, museumwinkel, museumcafé (met het mooiste terras van de stad), programma’s voor kinderen, een tuin en natuurlijk Huis Sonneveld.

KLM Urban Trail Rotterdam Nieuwe Instituut

Foto: Petra van der Ree

Remastered

Ben je ooit al langs het grootste indoor LED-scherm van Europa gerend? Deze vind je bij Remastered, op de route tijdens deze Urban Trail. Normaal gesproken kom je al ogen en oren tekort bij deze digital art experience onder de Erasmusbrug, laat staan als je er straks met een noodvaart doorheen rent. Bij Remastered komen de meesterwerken van de oude Hollandse Meesters als Van Gogh, Rembrandt en Mondriaan tot leven op de muziek van Nederlandse DJ’s zoals Sam Feldt. Vorig jaar won Remastered de award voor Most Innovative Venue.

Het is niet erg als je niet alles kunt zien tijdens deze Urban Trail, kom later vooral nog eens langs om het wat rustiger te kunnen beleven!

KLM Urban Trail Rotterdam_Remastered

Stadswerf Koningspoort

Koningspoort is een 100-jaar oude scheepswerf aan de Oude Haven in Rotterdam, gebruikt om erfgoedschepen te onderhouden.

Na de Watersnoodramp in 1953 werd in 1963 de mond van het riviertje de Rotte (de oude havenmond van Rotterdam) afgesloten met een dam. Daarop werd een dwarshelling uit 1920 geïnstalleerd, met ook een kraan uit die tijd.

De werf wordt gerund door (semi)vrijwilligers, gesteund door de Vrienden-van-de-Koningspoort.

RIB-experience

Vaar met 80 tot 100 km per uur langs de indrukwekkende havens van Rotterdam! Zo snel ben je nog nooit vanuit het centrum naar de Botlek gevaren! Tankers, platformen en skyline. Deze tour vergeet je nooit. 

Ome Aad's Borrelboot

De Borrelboot van Oom Aad is een klassiek schip uit 1898 omgebouwd tot de gezelligste varende kroeg van Rotterdam. Alle arrangementen zijn inclusief onbeperkt bier, wijn, fris, borrel, lunch of diner. Elke vaart een fantastisch feest!

Centrale Bibliotheek Rotterdam

De Centrale Bibliotheek Rotterdam ontving in 2019 ruim 2,6 miljoen fysieke bezoeken en is daarmee hét kenniscentrum en cultureel podium van Rotterdam. Bezoekers komen uit alle wijken van de stad en alle culturen en nationaliteiten uit de stad weten de bibliotheek te vinden. Ze zijn een neutrale, veilige en warme plaats, die voor de meeste Rotterdammers dichtbij genoeg is om er gemakkelijk gebruik van te kunnen maken. Een bibliotheek van Rotterdammers, maar vooral ook mét Rotterdammers!