Parcours en locaties

De start- en finish bevinden zich bij het 3e Katendrechtse Hoofd. Je kunt kiezen voor een parcours van 6 of 11 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Nieuwe Luxor Theater

Vorig jaar liepen we door het Oude Luxor Theater, dit jaar spelen jullie de hoofdrol in het Nieuwe Luxor Theater. Maak jullie maar klaar voor een ochtend voor muziek, cabaret en theater.

Erasmusbrug

De 800 meter lange Erasmusbrug is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam. Dit jaar maakt hét icoon van de stad onderdeel uit van het vernieuwde parcours van de Urban Trail.

ss Rotterdam

Met trots presenteren we deze nieuwe locatie van de KLM Urban Trail: het ss Rotterdam. Het voormalig vlaggenschip heeft een lange en rijke geschiedenis: ‘La Grande Dame’ is gebouwd in Rotterdam, vertrokken uit Rotterdam en ligt nu permanent aan de kade op Katendrecht. ‘Op reis aan de kade’, dat is de beleving aan boord van het ss Rotterdam! Ga jij mee op ontdekkingsreis?

Bekijk hier de trailer van hardlopen door de ss Rotterdam.

Maassilo

Een bijzonder stukje industrieel erfgoed aan de Rotterdamse Maashaven! De Maassilo – gehuisvest in een voormalige graansilo – is volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie met behoud van de originele, karakteristieke elementen. Hoe tof is deze locatie?!

Bekijk hier de trailer van hardlopen door de Maassilo.

Metrostation Wilhelminaplein

Waar we vorig jaar onder de grond doken bij metrostation Oostplein, gaan we dit jaar nog iets dieper de grond in. Het parcours loopt door metrohalte Wilhelminaplein, het diepste metrostation van Nederland. Door de diepe ligging is een spectaculair hoge entreehal van twaalf meter ontstaan. We nemen hier niet de metro naar de volgende stop maar de trappen omhoog naar de volgende locatie.

Rijnhavenbrug

De Erasmusbrug is niet de enige bijzondere brug in het parcours. Ook lopen we over de Rijnhavenbrug die de verbinding vormt tussen de Wilhelminapier en de steeds populairder wordende wijk Katendrecht. Al snel na de oplevering van de brug in 2012, werd de Rotterdamse brug volgehangen met liefdesslotjes..

Dutch Pinball Museum

Een museum waar je ook actief kunt deelnemen? Naast de vele bezienswaardigheden in het museum kun je ook flipperend je jeugdherinneringen ophalen of nieuwe maken. Met meer dan 100 flipperkasten, vanaf het jaar 1900 tot vandaag de dag, komt elke generatie iets tegen uit zijn eigen jeugd. Sleep jij naast die Urban Trail-medaille ook de pinball-highscore binnen?

Q-park Boston Seattle

De parkeergarage Q-park Boston Seattle is een van de nieuwste aanwinsten van Rotterdam. Deze moderne parkeergarage op de Kop van Zuid is gelegen aan de Wilhelminapier vlakbij het Nieuwe Luxor Theater. Een geweldige locatie met vele mogelijkheden om met de KLM Urban Trail Rotterdam door heen te lopen. Een grote oppervlakte, vele trappen, tientallen bochten.. Bereid je maar voor!

LantarenVenster

LantarenVenster is hét theater voor de betere film en de beste jazz in Rotterdam. Met ruim 9600 filmvoorstellingen per jaar, meer dan 120 concerten, diverse grote festivals, educatieprojecten, congressen en andere publieksevenementen is er zeven dagen per week altijd wat te beleven. En op zondag 12 mei speel jij hier zelf de hoofdrol in dit moderne theater!

Maastunnel

Wie ‘Rotterdams icoon’ zegt, zegt ‘Maastunnel’. Het is de oudste afgezonken tunnel van Nederland en is inmiddels uitgeroepen tot rijksmonument. Het parcours van de KLM Urban Trail Rotterdam loopt door de aparte tunnelbuis, bedoelt voor tweewielers. Hiervoor moet je eerst via de imposante roltrappen naar beneden en vervolgens aan het einde ook weer omhoog. Deze route onder de Maas wordt een unieke beleving..

De Ballentent

“Waar beleef je tegenwoordig nog een eeuw havenhistorie terwijl je kunt genieten van een biertje of ouderwetse gehaktbal?” Bij de Ballentent natuurlijk! Rotterdam en de Ballentent zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier ga je heen voor de lekkerste bal van de stad. Een lekkernij die gasten van heinde en verre trekt. Proef het zelf terwijl je het terras passeert tijdens de KLM Urban Trail.

Paviljoen aan het Water

Welkom … aan het Water! Dit is de eerste publieke plek aan de Maashavenkade van Charlois. In de zomer dient het paviljoen en terras als pop-up-restaurant/bar, terwijl het paviljoen in de winter wordt gebruikt als projectruimte & residencies. Paviljoen aan het Water, met het mooiste uitzicht dat je (n)ooit zag..

Kaappark

Aangezien het parcours zich voornamelijk afspeelt op de Kop van Zuid kan natuurlijk ook het Kaappark niet ontbreken aan het parcours! De naam van dit park is afgeleid van de naam die de volksmond aan de wijk Katendrecht gegeven heeft: De Kaap. Vanuit het Kaappark heb je een prachtig uitzicht op de Maas en de Euromast en de havens in de verte.

Veerhaven

Wauw! Dit is de Veerhaven, één van de mooiste plekjes van Rotterdam. Hier is nog het karakter van de vroegere historische stad aanwezig, wat deze locatie maakt tot een historisch en uniek stukje Rotterdam. Haar schitterende ligging en faciliteiten maken de Veerhaven een prima uitvalsplek om de stad te bezoeken en voor ons een hoogtepuntje in het parcours!

KLM Urban Trail Series richt zich op 2021

We zijn voorzichtig hoopvol gestemd dat de KLM Urban Trail Series vanaf medio 2021 op een verantwoorde wijze georganiseerd kan worden. In overleg met de betrokken gemeentes en hoofdsponsor KLM werken we aan een kalender die we via de officiële kanalen zullen delen zodra de nieuwe data bekend zijn.

Lees meer