Maastunnel toegevoegd aan parcours KLM Urban Trail Rotterdam

images

Op zondagochtend 12 mei keert het populaire evenement, KLM Urban Trail Series, terug naar Rotterdam met een vernieuwd parcours. Nog minder dan een maand en dan zijn het ss Rotterdam, de Maassilo en Het Nieuwe Luxor Theater mede het toneel van de vierde KLM Urban Trail Rotterdam. Toegevoegd aan het parcours is een van de bekendste tunnels van Nederland: de Maastunnel.

Opnieuw weet de KLM Urban Trail Rotterdam veel lopers te charmeren met het avontuurlijke, stedelijke parcours van 6 of 11 km door de binnenstad van Rotterdam. Eerder is al bekend gemaakt dat de iconische Erasmusbrug onderdeel is van het vernieuwde parcours. Nieuw aan het parcours toegevoegd is de Maastunnel, de mooiste tunnel van Nederland. Via de Maastunnel lopen de deelnemers weer terug richting de finish op de Kop van Zuid.

Ondergrondse ervaring
Wie ‘Rotterdams icoon’ zegt, zegt ‘Maastunnel’. Het is de oudste afgezonken tunnel van Nederland en is inmiddels uitgeroepen tot rijksmonument. Het is een van de iconen van de stad, net zoals de Erasmusbrug en het ss Rotterdam. Maar in tegenstelling tot deze blikvangers zit de Maastunnel verborgen onder het water van de Nieuwe Maas en springt daardoor misschien iets minder in het oog.

Het parcours van de KLM Urban Trail Rotterdam loopt door de aparte tunnelbuis, bedoelt voor tweewielers. Hiervoor moet men eerst via de imposante roltrappen naar beneden en vervolgens aan het einde ook weer omhoog. Deze route onder de Maas, op meer dan 20 meter onder NAP, een unieke ervaring. De KLM Urban Trail is dus een unieke kans om de Maastunnel te beleven in de 'oude staat'.

Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Rotterdam op een unieke manier wilt beleven, is de KLM Urban Trail Rotterdam op zondag 12 mei een absolute must. Inschrijven voor dit populaire sportevenement kan via hier 

KLM trotse titelsponsor van de Urban Trail Series
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Wij vliegen je comfortabel en rechtstreeks naar de mooiste bestemmingen. Vanaf daar is het aan jou om je ontdekkingsreis te vervolgen. Met een paar hardloopschoenen in de koffer ligt de wereld aan je voeten.

Inschrijving geopend

Yes, we kunnen weer! De volgende KLM Urban Trail Rotterdam vindt plaats op zondag 9 oktober 2022 en je kunt nu inschrijven!

Lees meer