Iconische Markthal en het Oude Luxor eerste locaties op compleet nieuw parcours van derde Rotterdam Urban Trail

images

Op zondag 6 mei vindt de derde editie van het populaire evenement de Rotterdam Urban Trail plaats. Zoals bij elke Urban Trail lopen deelnemers langs, over en zelfs dóór culturele en historische gebouwen in de stad. Dit jaar kunnen sportievelingen opnieuw proeven van een uniek en volledig nieuw parcours. Naast een parcours van 10 km is er voor het eerst ook een van 5 km. De inschrijving is vandaag geopend.

Ook dit jaar wordt weer een bijzondere editie met veel (nieuwe) locaties. Enkele bekende locaties van 2017, maar ook heel wat plekken die menig Rotterdammers amper kennen. Twee plekken maken we nu al bekend: midden in het centrum lopen de deelnemers dwars door de iconische Markthal, waar je het grootste kunstwerk ter wereld kunt bewonderen. Ook nieuw op het parcours is het Oude Luxor Theater, de plek waar cabaret, musical, dans en opera samenkomen. De komende weken worden stap voor stap meer locaties bekendgemaakt.

NU OOK PARCOURS VAN 6 KM
Deelnemers krijgen dit jaar de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 6 km of 10 km. De nieuwe optie van 6 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie. Deelnemers kunnen op het parcours bij de splitsing kiezen of ze voor de 6 km of de 10 km gaan.

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan vanaf vandaag op www.rotterdamurbantrail.nl. Om elke deelnemer in alle comfort door smalle straatjes, op trappen en door de gebouwen te laten lopen, kunnen slechts 4.500 deelnemers starten. De lopers zullen in vijf startwaves, tussen 9.30 en 10.50 uur, vertrekken. Na de finish wacht de deelnemers een ontbijt en een unieke Urban Trail medaille.

DOORSLAAND SUCCES URBAN TRAIL SERIES NEDERLAND
De Urban Trail Series breidt in Nederland in 2018 uit naar maar liefst tien steden. Over heel het jaar zullen naar verwachting ruim 25.000 deelnemers meedoen aan de Urban Trails.

KLM Urban Trail Rotterdam verplaatst naar 2022

KLM Urban Trail Rotterdam is vanwege de coronapandemie voor 2021 van de kalender gehaald. De KLM Urban Trail Series bestaat in 2021 uit 7 steden. Klik op onderstaande link voor meer informatie over de deelnemende steden en schrijf je in!

Lees meer